Rogério Bicudo’s SAMBANOVO

SAMBANOVOpic1

Braziliaanse gitarist/zanger Rogério Bicudo presenteert met SAMBANOVO een programma dat een ware reis is door de muziek van Brazilië en dan specifiek Rio de Janeiro. Hij combineert de swing van de Samba met de lyriek van de Bossanova en de instrumentale Choro . Zijn repertoire is een elegante mix van eigen thema’s en Braziliaanse klassiekers, in een nieuw jasje, vertolkt op meesterlijke wijze.

In 2012 bracht de deels in Nederland woonachtige Bicudo zijn in Rio de Janeiro opgenomen album ‘SAMBANOVO’ uit. De composities, veelal gebaseerd op de poetische teksten van schrijver/dichter/kunstenaar Renato Fialho, zijn diep geworteld in de traditie van de samba, bossa nova en choro waar Bicudo mee opgroeide. De succesvolle samenwerking met braziliaanse grootheden als Lilian Viera (Zuco 106) en Marcio Bahia (Hermeto Pascoal) maakte dit album tot een geslaagd product dat is opgevallen bij een breed publiek.

Wereldwijd treedt Bicudo op zowel als solist als in verschillende formaties. Zijn virtuoze, vaste begeleiders in SAMBANOVO zijn Karel Boehlee (piano), Theo de Jong (e-bas) en Franc auf dem Brinke (drums). Een nieuw album is in voorbereiding.

Press quotes

“Uit Amsterdam komt de ziel van de Braziliaanse Muziek” (Ineke Holtwijk-Volkskrant)

“Braziliaanse Kamerjazz van de bovenste plank” “…De gitarist opende het concert in zijn eentje. Zo kon hij de hele avond vol spelen. Door de innerlijke swing die uit zijn spannende muziek vloeide, moest je wel bewegen.” “De muziek veerde en zweefde. Dit is Braziliaanse muziek waarvan je altijd chronisch te kort in huis hebt. Wat een geluk dat er concerten als deze zijn.” (Hessel Fluitman-Friesch Dagblad) 

“…Bicudo speelt gitaar, waarin hij een meester is, en zingt. Hij zingt sonoor en bescheiden, in de traditie van de grote Braziliaanse klassieken zoals Chico Buarque of Paulinho da Viola, andere beroemde zingende gitaarspelers. Bicudo’s ietwat schorre stem intrigeert…” (Ineke Holtwijk)

www.rogeriobicudo.com