TRG – Fusion Masters Tribute

TRG2016

‘A Tribute to the Fusion Masters’ door de TOON ROOS GROUP.

Toon Roos, Karel Boehlee, Theo de Jong en Franc auf dem Brinke  nemen je mee naar de jaren zeventig voor een ‘tribute to the fusion masters’.

Traditionele stromingen van o.a. jazz, blues & rock smolten samen tot een funky & groovy geheel en zo werd de jazz-rock of fusion van de jaren 70 geboren. Het waren de jaren van de hippies, vrije gedachten en progressieve muziek. Jazz werd dansbaar en vooral hip.

Het betekende een nieuwe, invloedrijke periode en een belangrijke mijlpaal in de jazz geschiedenis. De experimentele electronische klanken van Miles Davis, Herbie Hancock & the Headhunters, Joe Zawinul, Jaco Pastorius & Wayne Shorter met hun Weather Report, The Crusaders en Steely Dan zorgden in die jaren voor een revolutionaire ommekeer van de  jazz muziek.

Ook voor Franc, Toon, Karel en Theo waren dit de jaren waarin ze hun eerste kennismaking hadden met de moderne jazz muziek. En nog altijd vormt deze periode voor hen een stevig fundament voor de muziek die ze tot op de dag van vandaag graag spelen; funky, groovy en lyrische melodieën die het bijna onmogelijk maken om stil te blijven zitten!!
Hun roots én helden staan dan ook in het middelpunt tijdens deze muzikale ode.